Tuesday, 10 September 2013

Posted by jinson on 16:44 No comments
type = 'html' >

Aangezien de belangrijkste focus van deze site is om de schoonheid van de noordelijke Italiaanse meer gebieden bevorderen, afkomstig het volgende artikel en afbeeldingen van Chiara die beheert de blog Italië Lakes.net.

Welkom bij het Comomeer

Het Comomeer is een van de grootste en de meest bekende van Noord-Italië meren. Dankzij haar schoonheid, de diversiteit van de landschappen en milde zomers en winters, is het gebied Como een favoriete bestemming voor toeristen uit de hele Noord-Europa.

De bekendste van het Comomeer plaatsen is ongetwijfeld Cernobbio. Een populair vakantieoord aan de voet van Mount Bisbino, Cernobbio is ook bekend om haar vele elegante en luxueuze villa, de meest bekende daarvan Villa d'Este is. Must-bezoeken in de omgeving van Cernobbio omvatten alsmede Villa d'Este, Villa Erba, Villa Pizzo, Villa Fontanelle en Villa Bernasconi. Dan zijn er de Buco della Volpe-Fox Hole- en Zocca d'Ass grotten. Last but not least is het heiligdom van de Heilige Maagd Maria-Santuario della Beata Vergine op de top van Mount Bisbino.

Een andere populaire bestemming voor bezoekers aan het Comomeer is de charmante lakeside dorp Bellagio die zit waar het meer splitst in twee been-achtige secties.

Aan het einde van de Bellagio Via Garibaldi is hoofdstraat, aan de linkerkant van het kleine plein en aan de voet van de heuvel Serbelloni Gardens, St. James basiliek – de oudste in Bellagio. Op het voorgebergte naar het oosten van het dorp met zijn prachtige park ligt Villa Serbelloni. Een ander gebouw waardig van nota is de neoklassieke Villa Melzi.

Een andere beroemde plek op Lake Come is Laglio, die Hollywood ster George Clooney Laglio beroemd gemaakt toen hij een prachtige oever van het meer villa in het dorp kocht. In Laglio zelf is de barokke kerk van St. George-chiesa di San Giorgio – en niet ver van Laglio in het gehucht van Vergonzano is de elegante Villa Melograno, ook wel bekend als Fasola. Ook is een bezoek waard het charmante dorp van Briennio met zijn goed bewaard gebleven middeleeuwse centrum.

Voor meer informatie over het Comomeer en Noord-Italië andere schilderachtige meren en om erachter te komen over feesten, voorstellingen, concerten, tentoonstellingen, sportevenementen en meer, hop over naar de blog Italië Lakes.net (http://www.italylakes.net/).


View the original article here

Categories: , ,

0 comments:

Post a Comment