Wednesday, 11 September 2013

Posted by jinson on 07:46 No comments
type = 'html' >

Als je zelfs vaag bewust van de 101 manieren om te eten een ei (I 'm guessing dat ik zeer nauwe), de titel kan een vertrouwde... af opmerking opgevallen? Ja ik verwijs naar wat bekend is als balut of balot, de gekookte eend of kip embryo dat heeft gefascineerd de geesten en onzeker gehemelten van degenen die graag wonen aan de rand van de fijnproever. Nooit geprobeerd kwam het en nooit zal, zo te struikelen over de Festa della Balote als een verrassing. Gekookte kuikens in Italië? Niet aan mijn kennis. De balote dat ik spreek van hier is langs dezelfde lijnen van "verpakt" zoals de Aziatische balut zelf definieert, maar het is eigenlijk afgeleid van het woord palla die in het Italiaans bal betekent.

Het is niet zo veel anders dan het maken van arancini

Sicilië's gevuld en gebakken rijst ballen hebben reeds een naam voor zichzelf onder zoekers van de Italiaanse keuken, dus het is hoog tijd dat het noorden een kans in de schijnwerpers ook krijgt. Natuurlijk is het voor de hand liggende verschil dat balote wordt gemaakt met polenta. Niet de zachte en romige typt dat dia's naar beneden uw tong als een droom, maar de dikke, saai versie, die vasthoudt aan yer ribben. Het recept dat ik volgde aangedrongen op regelmatige gele polenta maar ik gebruikt wat ik had op hand - polenta taragna (polenta met boekweit meel).

Balote prep
Koken tot een partij van polenta tot dik, roer in een handvol geraspte montasio kaas of andere relatief stevige, op smaak gebrachte kaas, dan wacht een paar minuten totdat het is koel genoeg om te verwerken. Licht vochtige handen, beginnen met het vormgeven van honkbal en middelgrote lichtbollen, een stuk van semi-zachte kaas stopte in het midden. Deze zijn vervolgens geplaatst en verwarmd in een goed gekruid gietijzeren koekepan of nonstick pan (een dunne film van olijfolie helpt) tot verwarmde via en licht bruin aan de buitenkant. Het is de meest heerlijke ding willen graven in op een koude, mistige dag als deze.

La BaloteHoewel dit gerecht misschien de belangrijkste tekenen op de Festa della Balote in Clauzetto (Pordenone) in augustus van elk jaar, zijn blijkbaar kaas gevulde polenta ballen rollen helemaal over de plaats in Noord-Italië. Er is gorgonzola of taleggio-gevulde pulenta balota in Laglio, Como (thuisbasis van Clooney) en el balott van de lombard gebied dat bekend staat als Brianza. Van wat ik gelezen heb, is deze een strikt gevuld met gorgonzola. En dan is er la balòta op het Gardameer aan de oostelijke zijde waar Veneto en Trentino elkaar ontmoeten.

Degene die op mijn hart snaren trekt is niettemin dat van Friuli traditie. Dit is zo zoet. Aangepaste zegt dat toen een jonge man ging naar het huis van een meisje met de bedoeling te vragen haar hand in het huwelijk, hij enkele van deze balote als een geschenk aan de familie bracht. Als de balote werden gebracht in de haard om op te warmen, was het een teken voor de goedkeuring van de betrokkenheid.

More than enough cheese to shake a stick at

View the original article here

Categories: ,

0 comments:

Post a Comment